7 dní v obchode. Môj obchod má 500 predajní a Nemecko horšie maslo

Nie je všetko zlato, čo sa blyští a nie je všetko dobré maslo, čo kúpite v Nemecku. Prečítajte si udalosti z obchodu, ktoré sa udiali v uplynulom týždni.

 

Návštevníci Avionu si povedali: „Konečne!“

Lebo konečne otvoril Kaufland. V závere minulého roka tam zavrela Hypernova a predajcu potravín suplovala Delia. Aj tá ale na jeseň v najväčšom obchodom centre u nás skončila. Od 16. novembra však potraviny v Avione predáva nemecký diskontér. Otvorené má od 8. do 21. hodiny.

Test ukázal, že Česi majú lepšie maslo ako Nemci

Nedostatok maslo i jeho vyššia cena priviedli tvorcov dTestu k tomu, aby preskúmali ich kvalitu. Testu sa podrobilo 18 masiel kúpených v Česku a dva v Nemecku. Výsledky sú prekvapujúce. „Tri maslá nevyhoveli legislatívnym požiadavkám a dostali od nás nedostatočné hodnotenie. Zhodou okolností išlo vo všetkých troch prípadoch o maslá z nemeckých mliekarní. Dve sme nakúpili v Českej republike, tretie bolo dovezené z Nemecka,“ píše na svojej stránke dTest.

Maslo Meggle z nemeckého obchodu malo v teste aj svoju dvojičku kúpenú v Česku, ktorá dopadla lepšie. „Meggle Alpské maslo bolo z pohľadu sušiny úplne v poriadku a získalo i lepšiu známku v senzorickom hodnotení, pretože jeho vôňa, chuť a konzistencia sa viac blížila maslovému ideálu,“ píše iDnes.

Logistické centrum Amazon v Seredi už funguje

Internetový gigant Amazon už otvoril logistické centrum v Seredi a hneď na začiatku zamestnal tisícku ľudí. V nábore ďalších zamestnancov pokračuje. Slovensko si Amazon vybral ako miesto, na ktorom sa budú vybavovať neprevzaté zásielky z Európy. Ako jeho logistické centrum u nás postupne rástlo si môžete pozrieť tu.

Zdroj snímky: Metro

Môj obchod má 500 predajní

Veľkoobchod Metro vymyslel alianciu Môj obchod, aby udržal nezávislých predajcov potravín aj v odľahlých kútoch Slovenska. Vďaka členstvu malý predajca získa lepšie nákupné ceny a Metro stáleho odberateľa. Nedávno počet predajní v aliancii dosiahol číslo 500. Jubilejný obchod otvoril mäsiar Peter Gnip z Belej nad Cirochou pri Snine.