Michalovský OC Zemplín sa nafúkne. OC Viva hľadá nájomcov na Bazoši

Takmer raz toľko nákupnej plochy ako doposiaľ. Michalovské obchodné centrum Zemplín má veľké plány. Hoci o svoje rozšírenie sa snaží už dlhšiu dobu, dnes dostáva jasnejšie kontúry. Majitelia predložili úradom na posúdenie jeho projekt. Podľa neho má na súčasnom parkovisku vzniknúť štvorpodlažná budova.

Zdroj snímky: Facebook OC Zemplín

 

Prvé v regióne

Zemplín otváral v roku 2008 ako prvé obchodné centrum v regióne a do Michaloviec priniesol závan novodobého nakupovania. V súčasnosti ponúka na 7500 metroch štvorcových predajnej plochy 50 obchodných jednotiek. Medzi predajcami sú značky ako Reserved, Cropp, Gate, NewYorker, CCC, Deichman, Exisport či Panta Rhei.

A zjavne mu to nestačí. Novou prístavbou na parkovisku medzi obchodným domom a vedľa stojacim Kauflandom vznikne takmer 5800 metrov štvorcových podlahovej plochy určenej pre nové prevádzky. „Bude sa tu predávať široký sortiment tovaru zväčša odevného charakteru s výnimkou potravín. Funkcia tejto stavby je doplnená o drobný predaj a služby, kde je na tieto účely vytvorená pasáž umiestnená okolo átria, ktoré prechádza hornými nákupnými podlažiami,“ píše sa v zámere. Centrum predpokladá, že denná návštevnosť dosiahne približne 2300 zákazníkov.

Ďalšie centrá na scéne

Zemplín nie je jediný, ktorý vidí v nákupnej sile Michaloviec potenciál. V meste sú ohlásené viaceré projekty, aj keď niektoré z nich zostávajú zatiaľ na papieri. Nákupné centrum Atrium sa malo začať stavať už v roku 2013, neskôr posunuli začiatok výstavby na vlaňajšok a odvtedy je o centre ticho.

OC Viva je na tom lepšie, pretože pomaly finišuje a v polovici roka chce odovzdať nájomcom do užívania ich prevádzky. Kto to nakoniec bude, zatiaľ nie je jasné. Manažment nového michalovského centra ich však úpenlivo hľadá. Na Bazoši. Tam totiž zverejnil inzerát na prenájom obchodných priestorov.